Adevărat sau fals despre orgasmul simultan: trebuie să te gândești la plăcerea celuilalt? Preludiul trebuie să dureze mult? Dar actul sexual?

Pentru a obține plăcere în timpul actului sexual, e important să te concentrezi pe ceea ce simți, să îți asculți propriul corp, dar și pe cel al partenerului tău. Ușor de spus, mai greu de realizat în special pentru femei: multe au dificultăți în a atinge orgasmul pur și simplu, deci de a avea orgasm în același timp cu partenerul nici nu poate fi vorba. Dovada că metodele care duc la plăcerea sexuală nu sunt înțelese de toată lumea.

Este preludiul important pentru orgasm?

Uneori da, uneori nu. Pentru a simți plăcere, este necesar ca zona organelor noastre sexuale să se încarce cu sânge, pentru a deveni mai receptivi la mângâieri, atingeri și stimulare orală. Totuși, bărbații și femeile nu sunt la fel în ceea ce privește acest aspect.

Bărbatul poate atinge culmile plăcerii în câteva secunde, în timp ce pentru o femeie poate dura de la 2-3 minute, în cele mai fericite cazuri, până la aproximativ 20 de minute. Acest lucru este normal, spun specialiștii, deoarece zonele erogene ale femeilor (labiile, clitorisul, pielea care înconjoară vaginul) au un volum mai mare și necesită mai multă stimulare decât vârfului penisului.

Prin urmare, nu trebuie trecut cu vederea tot ceea ce contribuie la creșterea dorinței, la accelerarea pulsului și la sensibilizarea pileii. Preludiul este, deci, poate nu de fiecare dată, dar de multe ori, indispensabil pentru ca o femeie să ajungă la orgasm.

Trebuie să ne gândim la plăcerea celuilalt pentru a ajunge simultan la orgasm?

Și da, și nu! Dacă cei doi parteneri se gândesc în principal la plăcerea celuilalt, este puțin probabil să se distreze cu adevărat în timpul actului sexual. Dacă nu ne gândim puțin la noi înșine, nu putem lua atitudine și nici nu putem efectua mișcările și actele care vor însoți și amplifica ceea ce face celălalt. 

Este nevoie de o alternare a concentrării atenției, spun specialiștii. O vreme, unul dintre parteneri se ocupă mai mult de plăcerea celălalt, după care e bine ca rolurile să se inverseze. Este esențial ca, într-o relație emoțională și sexuală, partenerii să se gândească la plăcerea celuilalt, dar este la fel de important ca aceștia să nu-și neglijeze propria plăcere.

A observa dacă partenerul își pierde din tensiunea sexuală, dacă este încordat sau dacă ceva nu îi convine este un semn de atenție față de celălalt și chiar un semn de dragoste când e vorba de cuplurile cu vechime…

Continuarea, AICI

Orgasmul simultan: adevăruri și mituri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Conținut protejat!